Tee itse lapselle

vauvan neule

Itse tekemällä voi valmistaa lapselle monenlaista tarpeellista tarviketta kuten esimerkiksi vaatteita, kestovaippoja, leluja, kuvakirjoja, pelejä, paperinukkeja sekä kaikenlaista kivaa vaikkapa lastenhuonetta koristamaan!


Käspaikka - Neulontasivusto

Käspaikka - neulontasivustolta löytyy erittäin monipuolinen valikoima erilaisia neuleohjeita. Neulevaatteiden ja neuleohjeiden lisäksi löytyy monenlaista kivaa mitä voi lapsillekin neulomalla tehdä, mm. sorminukkeja, nalle, käsinukke, kissa, pakettiauto, Barbin mekko ym. (Nämä löytyvät osiosta "pientä kivaa puikoilla".)


Neuleohjeita lasten ja vauvojen neuleisiin

  • Tekstiiliteollisuuden ilmaisista neulemalleista löytyy ihania neule- ja virkkausmalleja vauvoille ja lapsille. Neulemalleista löytyy mm. erilaisia puseroita, neuleliivejä, mekkoja, boleroita, päähineitä, kaulahuiveja ja myssyjä lapsille. Vauvoille löytyy mm. vauvan tossut -neulemalli sekä erilaisia neulehaalari-malleja.
  • Ellien käsityöohjeista löytyy runsas valikoima vauvan ja lastenvaatteita. Ohjeista löytyy monenlaisia erilaisia vauvan neulesettejä, nuttuja ja tossuja, neulemekkoja ja neulepuseroita Ohjeista löytyy myös Baby Born nuken neulehaalariohje.
  • Yhteishyvän neuleohjeista löytyy monenlaisia kivoja neuleohjeita. Ohjeissa on erilaisten lasten neulevaatteiden lisäksi ohjeita mm. vaippahousujen, amigurumi-nuken, keppihevosen ja kännykkäpussin valmistukseen. Sivulta löydät ohjeet myös virkatun Angry Birds - linnun tekemiseen.

Ohjeita Amigurumien tekemiseen!

tee itse pehmoleluja

Tältä englanninkieliseltä amigurumi sivustolta löytyy ohjeita erilaisten neulottujen eläinten ja hahmojen valmistukseen! Ohjeita pystyy hakemaan myös vaikeustason mukaan.
» Free Arigurumi Patterns


Lasten lelujen ja eläinhahmojen neuleohjeita

Huom! Sivut ovat englanninkielisiä.


Kaavoja ompelemiseen

Innostu ompelemisesta! Ottobre Designin sivuilta voit ladata ja tulostaa itsellesi erilaisia ompelukaavoja ilmaiseksi! Ohjeista löytyy mm. pehmopupun, pehmokirjainten, riisipussisammakoiden, meikkipussin ja erilaisten applikaatioiden teko-ohjeet. Lapselle voit tulostaa sivulta koira-aiheisia ompelu- ja värityskuvia.


Ristipistomalleja, neulemalleja ja ompelutöitä


Tee itse muistipeli

pilttipeli

Piltti-piiri-lehdessä oli hyvä idea tehdä muistipeli Piltti-purkkien kansista. Liimataan vain kuvat tai vaikkapa tarrat puhtaiden Piltti-purkkien kansien sisäpuolelle. Sitten vaan ruutupuolet käännetään ylöspäin, sekoitetaan korkit ja peli voi alkaa. Tässä linkki PDF-tiedostoon, josta voit tulostaa kuvat muistipeliin.

Muistipelin voi tehdä myös esimerkiksi leikkaamalla vähän paksummasta kartongista neliön muotoisia palasia, ja liimamalla toiselle puolelle esim. kuvia ja tarroja niin että tulee aina kaksi samanlaista korttia pariksi. Vähän isommalle pelaajalle voi laittaa korttien toiselle puolelle numeroita tai kirjaimia niin tulee pelatessa samalla nekin tutuiksi.


Tulostettavat leikkirahat

tulostettavat lasten leikkirahat

Englantilaisen Activity Villagen sivuilta löytyy tulostettavia lasten leikkirahoja, vaikkapa pankki- ja kauppaleikkeihin. Sivustolta löytyy myös mm. tulostettavia paperinukkeja sekä paperinukkejen vaatteita, tulostettavia pelejä, tulostettavia "tapetteja" nukkekoteihin sekä paljon muuta kivaa!


Tee itse liitutaulu!

Yhteishyvän askarteluosiosta löydät ohjeet mm. liitutaulun tekemiseen. Askarteluosiossa on myös paljon muita mukavia juttuja ja ideoita mitä voi itse tehdä.


Tulostettavat paperinuket

Lastenmaan sivuilta löytyy tulostettavia paperinukkeja lasten leikkeihin. Aiheina ovat nuket, eläimet ja dinosaurukset. Jotkut nuket ja eläimet voit myös värittää. Jos printterin puolesta on mahdollista niin paperinukkearkit kannattaa tulostaa vähän normaalia paksummalle paperille.