Lapsiperheen lomakohteita

Suomen huvipuistot lapsiperheiden testissä

Seitsemän lapsiperhettä arvioi Suomen suurimpia ja suosituimpia huvipuistoja. Testattavana olivat Puuhamaan, Powerparkin, Tykkimäen, Särkänniemen, Linnanmäen, Wasalandian ja Muumimaailman huvipuistot. Testissä vertailtiin mm. huvipuistojen hintoja, laitteita sekä palvelun tasoa. Voit lukea testin tulokset ja arviot Iltalehden sivuilta.


RanuaZoo - Lapin arktinen eläinpuisto

Ranuan eläinpuisto tarjoaa elämyksiä pohjoisessa koko perheelle! Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Monipuolisena palvelukeskuksena eläinpuisto tarjoaa myös laadukkaita oheispalveluja. RanuaZoo on Lapin johtava perhematkailukohde.

www.ranuazoo.com


Ähtärin eläinpuisto

lapsiperheen lomapaikat Suomessa

Ähtärin eläinpuisto on Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto. Ähtärin Eläinpuistossa on tällä hetkellä noin 60 eri lajia ja noin 300 eläintä. Eläinpuisto tunnetaan karhuista, mutta sieltä löytyy monia mielenkiintoisia eläimiä kuten Lumileopardeja, susia, kettuja ja ilveksiä.

www.ahtarinelainpuisto.fi


Korkeasaaren eläinpuisto

Korkeasaaren eläinpuistossa Helsingissä on noin kaksisataa eläinlajia ja lähes tuhat kasvilajia. Siellä voit nähdä mahtavia eläinlajeja kuten myskihärkiä, tiikereitä, kameleita ja leopardeja. Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden.

www.korkeasaari.fi


Kuopion eläinpuisto

Kuopion Eläinpuisto on koko perheen retkikohde jossa riittää paljon nähtävää ja koettavaa! Aidossa maalaisidyllissä olevassa eläinpuistossa on nähtävänä perinteisten kotieläinten lisäksi mm. strutseja, oikea aasi, ylämaan nauta sekä ihania kissanpentuja!

www.kuopionelainpuisto.com


Zoolandia

Zoolandia on Liedossa, Turun kupeessa sijaitseva monipuolinen eläintarha ja toimintakeskus. Eläintarhassa voi tutustua lähes 200 eläimeen, alligaattoreista papukaijoihin ja lampaista hirviin. Eläintarhan lisäksi energiaa pääse kuluttamaan myös sisäleikkipaikkoihin, joista löytyvät labyrintti, kiipeilyseinä, pomppulinna, pallomeri ja muuta mukavaa.

www.zoolandia.fi


Kiviniityn kotieläinpuisto

Mouhijärvellä sijaitsevassa Kiviniityn Kotieläinpuistossa näkemistä riittää, sillä alueelta löytyy n. 200 eläintä. Eläinten lisäksi lapsille on monenlaista tekemistä, esim. luontopolku, trampoliini, iso pomppulinna, temppurata ja noidan mökki. Vauhdista kiinnostuneet voivat ajella sähköautoilla.

www.kiviniitty.fi


Wanha Markki

Wanha Markki on eläinten vanhainkoti,joka sijaitsee Ylistaron Kylänpäässä.Sopiva kohde vaavista vaariin. Aikuinen 4 euroa, pienimmät lapset ilmaiseksi.Kaunis maalaispihapiiri, jossa on vanhoja työvälineitä mm.hevoskärryjä. Eläimet kulkevat vapaana. Välipala-ja keramiikkamyymälä. Hyvät penkit puiden siimeksessä.

www.wanhamarkki.fi


Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Kukka- ja eläinpuisto Escurial sijaitsee Limingan kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla. Escurialissa on noin 250 eläintä ja puisto sopii kaikille eläinten ja kukkien ystäville. Alueelta löytyy myös mm. kauppapuutarha, linnakahvio, kioski ja monta erilaista grillauspaikkaa. Lapsille on pallomeri, trampoliini ja leikkimökki. Mahdollisuus myös talutusratsastukseen ponilla.

www.kukka-jaelainpuistoescurial.fi


Punkaharjun kesämaa

Punkaharjun Kesämaa sijaitsee Saimaan rannalla, Punkaharjun Lomakeskuksen alueella. Kesämaassa viihtymisen lähtökohtana on omaehtoinen tekeminen ja puuhailu. Liukumäkiä ja altaita on eri ikäisille, lisäksi tekemistä löytyy kiipeilyn, melonnan ja polkuautoilun ja pelaamisen muodossa. Viidakon valtiaan jäljillä voi astella Tarzanpolulla, ja autiomaan tunnelmaa voi aistia Jättihiekkalaatikolla. Kesämaan merkittävimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat waltava Leewi-laiva ja pallomerikarhujen suosima Touhula sekä keskiaikainen Olavinlinna.

www.kesamaa.fi


Puuhapuisto Veijari

Puuhapuisto Veijari sijatsee Saarijärven Kolkanlahdessa, luonnonkauniin Kappelilammen ympärillä. Puistosta löytyy monenlaista mukavaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle, ja erityisesti perheen pienimmät on otettu huomioon. Alueella on mm. akvaariotalo, pompputalo, temppurata, polkuautot sekä eläintalo jossa asustaa erilaisia matelijoita. Kotieläinpihalta löytyy mm. possut, lampaat ja muut tutut kotieläimet ja poneilla on myös mahdollisuus talutusratsastukseen.

http://www.veijari.net/


Kirjurinluoto

Kirjurinluoto sijaitsee Porin keskustassa aivan Kokemäenjoen varrella. Kirjurinluoto on tunnettu piknikpuisto, jossa voit viettää kesäisen päivän Viksu Mustavariksen kanssa seikkaillen, luodon leikkipuistoissa leikkien, luodon eläimiin ja lintuihin tutustuen, minigolfia pelaten, uiden tai luontopoluilla virkistyen. Puistossa on mm. Pelle Hermannin leikkipuisto, merirosvolaiva, Lilliputin maa, sekä lapsille sopiva uimaranta. Kirjurinluodon alueella on retkipöytiä ja penkkejä, joissa voi nauttia omista eväistä luonnon keskellä.

www.kirjurinluoto.fi


Visulahti

Visulahden matkailukeskus sijaitsee Mikkelissä, Saimaan rannalla. Visulahdessa viihdyttävät mm. vesipuisto Dinosauria, vahakabinetti, moottoripuisto sekä museoautonäyttely.

www.visulahti.fi


Puuhamaa

Tervakosken Puuhamaa on monipuolinen teemapuisto, jossa riittää mukavaa puuhaa koko perheelle.

www.puuhamaa.fi


Linnanmäen huvipuisto

Linnanmäen huvipuistossa Helsingissä riittää huvipuistotunnelmaa! Linnanmäellä hauskuuttavat huvipuistolaitteiden lisäksi mm. pelit, tornit, karusellit, vuoristorata ja kummitusjuna.

www.linnanmaki.fi


Powerpark

POWERPARK sijaitsee Alahärmässä Etelä-Pohjanmaalla. Noin 100 hehtaarin monitoimipuisto on kehittynyt maailmankuulun Mika Salo Circuitin ympärille. Tasokas hotelli, huvipuisto, leirintäalue ja Euroopan suurin sisäkartinghalli ovat Powerparkin vetonauloja.

www.powerpark.fi


Huvipuisto Wasalandia

Vaasassa sijaitseva Huvipuisto Wasalandia on lasten ja koko perheen hauskanpitopaikka. Huvipuistolaitteiden lisäksi Wasalandiassa on lukuisa määrä erilaisia toimintapeli- ja keinulaitteita.

www.wasalandia.fi


Tykkimäen huvipuisto

Kouvolassa sijaitseva Tykkimäen huvipuisto on Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto. Tekemistä riittää kaiken kokoisille ja ikäisille. Puistossa on yli 40 laitetta ja peliä, huvilavetilla on pitkin kesää hauskaa ohjelmaa ja lasten eläinfarmi on kesällä avoinna.

www.tykkimaki.fi


Särkänniemi

Tampereella, Särkänniemen elämyspuistossa riittää paljon nähtävää ja koettavaa. Huvilaitteiden lisäksi löytyy akvaario, planetaario, delfinaario sekä lasten eläintarha.

www.sarkanniemi.fi


Seikkailupuisto Peukkula

Jyväskylässä sijaitsevasta Peukkulan seikkailumaasta löytyy leikkipaikkoja, liikkumisen riemua ja mukavaa yhdessäoloa kaikenikäisille! Peukkulassa on mm. lumoava Satukylä pikkukoteineen, vauhdikas Temppulaakso sekä Sisäleikkipuisto. Lue lisää Peukkulan sivuilta:

http://www.peukkula.fi


Nokkakiven puisto

Lievestuoreella, Jyväskylän lähellä sijaitsevassa Nokkakiven huvipuistossa on mm. toistakymmentä huvipuistolaitetta, Suomen suurin aito pensaslabyrintti, lammasfarmi sekä lasten leikkialue. Nokkakiveen kuuluu myös viereinen Sirkusmaailma, jossa on saman katon alla Sirkusmuseo, iso pelihalli ja peliautomaattimuseo, jossa wanhoja pelikoneita pääsee pelailemaan pääsymaksun hinnalla. Nokkakiven Puistossa on erittäin hyvä laitetarjonta alakouluikäisille lapsille, ja sitäkin nuoremmille. Yli puolet puiston laitteista on sellaisia, että lapset voivat huvitella niissä yksinään. Puistossa on myös kotieläimiä, kuten lampaita, joita saa ruokkia ja rapsutella sekä ilmainen leikkialue.

http://www.nokkakivi.fi


Koivuniemen Herran MuuMaa

Koivuniemen Herran MuuMaa sijaitsee Merikarviassa. MuuMaassa pääsee ihmettelemään eläinmaailman otuksia ja maatilan arkea. Haluaisitko hoitaa ammua? Uskallatko juosta possun kanssa kilpaa? Miten traktori puksuttaa? Koivuniemen tilalla on esillä perinteiset ja vähän erikoisemmatkin eläinystävät "talutettavasta siasta silkkiseen chinchillaan ja elävään sukkanauhaan"

www.koivuniemenherra.fi


Tiedätkö kivan lomanviettopaikan, jota voisit suositella myös muille lapsiperheille? Voit laittaa lomavinkkisi tulemaan oheisella lomakkella!